Χαλάρωση μέτρων: Αυτές είναι οι δραστηριότητες που επανεκκινούν – Όλα τα μέτρα

13

Χαλάρωση μέτρων: Αυτές είναι οι δραστηριότητες που επανεκκινούν – Όλα τα μέτρα
Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν μια σειρά από δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πιο αναλυτικά, επέρχονται οι εξής αλλαγές:

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.