Φ. Γεννηματά: Η συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε ζημιά στην χώρα

26

[ad_1]

Με ομιλία στη Κοζάνη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικέντρωσε την κριτική της προς τη κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα με έμφαση στη συμφωνία των Πρεσπών και την έλλειψη, όπως ανέφερε, αναπτυξιακής πολιτικής ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία.
«Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «στη Δυτική Μακεδονία φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με απώλεια 600 εκ από την τοπική οικονομία. Γυρίζοντας όλη τη Χώρα βλέπω παντού το αποτύπωμα μιας χαμένης τετραετίας. Αγανάκτηση, θυμός, θλίψη. Όμως εδώ στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δυτική Μακεδονία είχε τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση όπως είπε της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, κάνοντας ειδική αναφορά στα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ ενώ δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιδιώξει να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Ταυτόχρονα επέκρινε και τη ΝΔ λέγοντας ότι συμφωνεί με την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση της.
«Είμαστε απέναντι και με τους δυο. Το λεγόμενο «Υπερταμείο», πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος», είπε η κ. Γεννηματά.
Πρόσθεσε ότι «η μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα της ενέργειας χρειάζεται σχέδιο με στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ και ένα σοβαρό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις λιγνιτοφόρες περιοχές».
Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ζημιά στη χώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών. «’Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού, δίχασε τον ελληνικό λαό και διέλυσε κοινοβουλευτικά κόμματα για να βρει πρόθυμους βουλευτές για να τον στηρίξουν.
«Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα.
«Μάθαμε από δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού ότι συζητούνται με την Ελλάδα «θέματα συνόρων». Ακόμα δε αναρωτιόμαστε τι συζήτησε δυο ώρες με τον Ερντογάν» επισήμανε.
«Ανατριχιάσαμε με τη δήλωση του Κοτζιά για μοναχοφάηδες στο Αιγαίο. Κύριε Τσίπρα στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]