Φωτιά στη Βούλα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων το πρωί

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα που ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν έπιασε φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα και στη Βάρη, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στα σημεία που πέρασε η φωτιά, υπό τον φόβο ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων. Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ, ενεργό παρέμενε το μέτωπο στο κοιμητήριο Βούλας. Ωστόσο οι άνεμοι έχουν πέσει.

Μετά και την απομάκρυνση των εναέριων μέσων, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες δυνάμεις. Στα σημεία επιχειρούν 56 οχήματα, 171 πυροσβέστες και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν εθελοντές και οχήματα των δήμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται νέα ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων, ενώ θα συνεχίσουν, ανάλογα με τις συνθήκες, να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής, ενημέρωση για την πυρκαγιά θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος, οι οποίοι βρίσκονταν στη Βάρη μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης