Αμηχανία στην Τουρκία φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλία ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην γειτονική χώρα είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τους αξιωματούχους του Ταγίπ Ερντογάν.Ωστόσο το θέμα κυριαρχεί σήμερα στον Τουρκικό Τύπο:

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται αναλυτικά στις υψηλές δυνατότητες των φρεγατών Belharra, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά τους, και χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. «Η Ελλάδα και η Γαλλία κάνουν υπολογισμούς για την Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλουν να κυριαρχήσουν.
Από πλευράς της, η εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρει για το αμυντικό σύμφωνο ότι η «Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν ένωση δυνάμεων» σχολιάζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «κοινά συμφέροντα Γαλλίας και Ελλάδας».

Η Yeni Safak κάνει λόγο για «γκάζια στον ‘Μήτσο’ απ’ τον Μακρόν» σχολιάζοντας την ώθηση των Γάλλων στην Ελλάδα. «Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει κούρσα εξοπλισμών αλλά αγοράζει φρεγάτες από τη Γαλλία» σημειώνει, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού.