Φορολογική παράταση στους πληγέντες Ρεθυμνιώτες (video)

[ad_1]

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών σε υποδομές που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία στα Χανιά καθώς και για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου υπάρχουν προβλήματα.
Μετά από αίτημα και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία:
Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στους Δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται ότι:
Η προθεσμία καταβολής στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 25.2.2019 έως σήμερα ή λήγουν στο διάστημα από 2.3.2019 έως 26.8.2019, παρατείνεται έως και 26.8.2019.
Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, από τον περιφερειάρχη υπογράφηκαν τρεις εργολαβικές συμβάσεις για αποκαταστάσεις και συντηρήσεις δρόμων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων, Κισσάμου, Κανδάνου – Σελίνου και Πλατανιά συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 500.000 ευρώ και η ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω του επείγοντος, για την αντιμετώπιση επειγουσών εργασιών πρόσβασης στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων.
O αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον ταξίαρχο Μιχαήλ Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση γεφυρών «bailey» και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αντιπεριφέρειας επισκέφθηκαν την περιοχή του Αλικιανού προκειμένου να εξετάσουν τρόπους για την άμεση οδική σύνδεση χωριών της περιοχής ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη και σε περιοχές των δήμων Κισσάμου και Κανδάνου – Σελίνου.
Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης
 
Σχετική είδηση: Αίτημα για φορολογική και ασφαλιστική παράταση στους Ρεθυμνιώτες πληγέντες
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]