Υπ. Εργασίας: Βέβαιη η ελάφρυνση από τις 120 δόσεις-Τι είπε ο Βρούτσης (video)

[ad_1]

Απάντηση στην αναφορά του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε ομιλία του σε συνέδριο για το ασφαλιστικό, έδωσε το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, μέχρι και τις αρχές του 2015, είχαν σωρεύσει χρέη, ύψους 30 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο κ. Βρούτσης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα σήμερα για «χυδαία διαστρέβλωση της αλήθειας».
Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. «Αυτό που είναι προκλητικό και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία.
Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν, γιατί τους οδήγησαν σε χρέη, ύψους 30 δισ. ευρώ» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.
Παράλληλα, τονίζει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα σε μία συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. «Μία στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων.
Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.
Κατά της ρύθμισης των 120 δόσεων είχε ταχθεί νωρίτερα ο τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, γιατί, όπως είπε, υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό και δεν επιβραβεύει τους συνεπείς πολίτες.
Πρόκληση χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τη θέση της ΝΔ να θεωρεί κάθε κοινωνικό μέτρο αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία.
Να πάρει θέση ο αρχηγός της ΝΔ σχετικά με τις 120 δόσεις,ζητεί ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Κατηγορησε τη ΝΔ για εμπαιγμό της κοινωνίας.
Η αναδιανομή εισοδήματος οδηγεί στην μιζέρια για όλους, σχολιασε η Μιράντα Ξαφά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Πετρόπουλος: Σωσίβιο για οφειλέτες οι 120 δόσεις-Η ΝΔ θέλει να το αφαιρέσει (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]