Υπό διάλυση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας η ΕΛ.ΑΣ: Έσπασαν τα φρένα περιπολικού – Δύο αστυνομικοί τραυματίες

69

Τροχαίο ατύχημα, με δύο τραυματίες αστυνομικούς σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς έσπασαν τα φρένα του περιπολικού που επέβαιναν.  

Ήταν σχεδόν 15 λεπτά πριν τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το πλήρωμα της μεικτής περιπολίας του Α.Τ. Ζωγράφου και του Α.Τ. Καισαριανής είδε τον… χάρο με τα μάτια του. Καθώς το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. κινούνταν επί της οδού Διστόμου με κατεύθυνση τη λεωφόρο Παπάγου, τα φρένα έσπασαν και ο οδηγός επιχείρησε με χειρόφρενο και κατεβάσματα ταχυτήτων να σταματήσει το περιπολικό.

Ωστόσο, όταν είδε ότι δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση για να ακινητοποιήσει το όχημα, προτίμησε να το ρίξει σε ένα κράσπεδα προκειμένου να μην παραβιάσουν το κόκκινο και βγουν στη λεωφόρο – κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να κινδύνευαν και ανυποψίαστοι πολίτες.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στον αυχένα και στη μέση, ενώ έχουν μεταφερθεί στο 401ΓΣΝΑ για τις πρώτες βοήθειες και εξετάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από περίπου 20 ημέρες ο οδηγός του περιπολικού είχε κάνει αναφορά στην Υπηρεσία του για την ακαταλληλότητα του οχήματος, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να καταδείξει το μείζον πρόβλημα συντήρησης που υπάρχει στον ούτως ή άλλως γερασμένο στόλο περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Κι αν αυτή τη φορά οι αστυνομικοί γλίτωσαν τα χειρότερα, κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι τόσο τυχεροί κάποιοι άλλοι συνάδελφοι τους στο μέλλον.

Ανακοίνωση σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι: – δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος, – την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ – το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης