Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Σαμαρά

36
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλά στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2014. Συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο αρχείο τέθηκε σήμερα Τρίτη με τη σφραγίδα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της έκρινε ότι δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος για τον πρώην πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από προσταστατευόμενο μάρτυρα.

Όσο προχωρά η εισαγγελική έρευνα για τη Novartis το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί του μεγαλύτερου σκανδάλου στα χρονικά της μεταπολίτευσης καταρρέει.

Τις επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός.

Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η μήνυσή του μάλιστα περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγουκ κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη. Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.