Υπόθεση Γιακουμάκη: Σε “ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα η δίκη – Συμφοιτητής του μιλά στην ΕΡΤ

[ad_1]

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η δίκη των 9 κρητικών πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων οι οποίοι κατηγορούνται για άσκηση βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ένας από τους μάρτυρες που φοιτούσε στη Σχολή μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε, ότι αν είχαν εκδιωχθεί κάποια πρόσωπα, ο άτυχος σπουδαστής θα ζούσε ακόμη.
Ασαφείς απαντήσεις στους εισαγγελείς και στην έδρα έδωσε ο πρώτος μάρτυρας, συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που κλήθηκε να καταθέσει. Εμφανίστηκε στο ακροατήριο να μη θυμάται τα όσα είχε αρχικά καταθέσει στην αστυνομία και το δικαστήριο ζήτησε την κράτησή του για ψευδορκία.
Κάποια στιγμή η πρόεδρος της έδρας έχασε την ψυχραιμία της και είπε στον μάρτυρα: «θα πρέπει να υπάρχει και συνείδηση. Θα έπρεπε να ντρέπεστε».
Αμέσως ο πατέρας του άτυχου σπουδαστή, Ανδρέας Γιακουμάκης παρενέβη και φώναξε: «Ντροπή… Όμορφη λέξη αυτή που είπατε».
Λίγο αργότερα, ένας ακόμη μάρτυρας, ανέφερε ότι δεν θυμάται ακριβώς τι συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια και προκάλεσε αυτή τη φορά την αντίδραση του εισαγγελέα: «Δεν είναι δυνατόν να έχετε όλοι αυτή την απώλεια μνήμης».
Μικροένταση προκλήθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν ένας εκ των μαρτύρων θεώρησε πλάκα το πέταμα μήλων στο κεφάλι του άτυχου 20χρονου.
Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη λύγισε από τις καταθέσεις.
Ένας από τους βασικούς μάρτυρες, συμφοιτητής του άτυχου νεαρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Για την Ελλάδα». Ο Νίκος Δάβρης είναι ο άνθρωπος που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ: Ε. Κολύβα, Σ. Αργύρης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]