Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ οι πυροσβέστες που δεν έκαναν το εμβόλιο

Η πρώτη μετακίνηση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες είναι γεγονός. Πρόκειται για επτά πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ στην Κρήτη οι οποίοι μετακινούνται σε άλλο πόστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που απομακρύνονται μεταφέρονται σε διοικητική υπηρεσία στο Ηράκλειο. Η μετακίνηση δημοσιεύθηκε και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάλογες μετακινήσεις και στην Αθήνα. Από την Αττική έχουν μετακινηθεί τουλάχιστον 15 ενώ άλλα 30 από άλλες ΕΜΑΚ όπως της Λαμίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κομοτηνής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον δρόμο εκτός ΕΜΑΚ αναμένεται να δουν συνολικά 54 άτομα που έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου, ενώ όλοι τους είχαν λάβει ενημέρωση ήδη από τον Μάιο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, προκειμένου να παραμείνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που υπάρχουν είναι περίπου 400 με την αποχώρηση των 54 εξ αυτών πρόκειται επί της ουσίας για μία έξοδο της τάξεως του 13,5%.