Υπουργείο Ανάπτυξης: Ταχύτητα στις επενδύσεις υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων του στο υπουργείο αλλά και ορισμένων εκκρεμοτήτων έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης, απερχόμενος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις, πέρα από αυτές που ελέγχεται η νομιμότητά τους. «Θα βρείτε [στο υπουργείο] σχέδια και πολιτικές που εφόσον προχωρήσουν να ενισχύσουν την ανάπτυξη», ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. «Τα προβλήματα είναι σύνθετα, απαιτούν πολιτικές λύσεις και εσείς με την πείρα σας συμμερίζεστε αυτή την άποψη», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν ερχόμαστε για να ‘γκρεμίσουμε’. Ερχόμαστε για να χτίσουμε κι εμείς αυτά που θεωρούμε σωστά και να υλοποιήσουμε το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων και για γρήγορη αντιστροφή του οικονομικού κλίματος, γιατί εμείς επιδιώκουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης».

«Δεν απαξιώνω καθόλου το έργο των προκατόχων μου, το αντίθετο. Πολλές από τις δικές τους πρωτοβουλίες έτυχε και της δικής μας συναίνεσης», τόνισε ο νέος υπουργός.

O Άδωνις Γεωργιάδης, δύο ώρες πριν την ορκωμοσία του ανέφερε ότι είχε την πρώτη του «εξαιρετικά αποδοτική συνάντηση» με μια μεγάλη ομάδα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα