Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η παράταση της σύμβασης για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Κύρωση της από 24 Ιανουαρίου 2019 Σύμβασης Παράτασης της ‘Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου’, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 1995 και κυρώθηκε με τον ν. 2338/1995 (Α΄202)».
Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν και η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».
Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, τους οποίους κατηγόρησε για «σουρεαλιστικά επιχειρήματα».
«Αυτή η σύμβαση έχει μεγάλη σημασία. Σηματοδοτεί την ψήφο εμπιστοσύνης ξένων μεγάλων επενδυτών στην ελληνική οικονομία που πάει καλά και οι ρυθμοί ανάπτυξης συνεχώς βελτιώνονται όταν στην Ευρωζώνη υποχωρούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Από την πλευρά της, η ΝΔ έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτηματικά σε σχέση με τους όρους της σύμβασης και τις διασφαλίσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι του παραχωρησιούχου, όπως και για την μεγάλη απόκλιση της αρχικής τιμής που ήταν 680 εκατ. ευρώ με την δεύτερη που αυξήθηκε και έφθασε στο 1,1 δισ. μετά από παρέμβαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
«Δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στις επενδύσεις και στην σύμβαση παραχώρησης, θα την ψηφίσουμε αλλά καταγράφονται οι επιφυλάξεις μας και έχετε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι τυχόν προκύψει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι αντίθετο από την θεωρία της καταστροφολογίας που μας κατηγορείτε και η οποία δεν σας βοηθά πια. Σημαίνει ότι όλη η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει την δική μας πολιτική. Είναι θετικό ότι ένα επενδυτικό fund από συντάξεις έρχεται στην Ελλάδα και επενδύει. Δείχνει ότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, υποστήριξε ότι η διατύπωση της σύμβασης είναι λεόντειος γιατί μηδενίζει τον κίνδυνο για τον παραχωρησιούχο και ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις και ποινικές ρήτρες, έστω και αν η αθέτηση των όρων αφορά τον παραχωρησιούχο.
«Με τη σύμβαση μετακυλίετε στο ελληνικό Δημόσιο το ρίσκο χρηματοδότησης, και όχι στο παραχωρησιούχο. Αντί να περνάει στον αντισυμβαλλόμενο, παίρνει το ρίσκο το Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Δένδιας.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, έκανε λόγο για κραυγαλέο σκάνδαλο.
«Η κυβέρνηση υπέγραψε την παραχώρηση της σύμβασης για 20 χρόνια έναντι 480 εκατ. ευρώ, όταν τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, αυτά που θα εισπράξει ο διαχειριστής, θα είναι 220 εκατ. ευρώ σε λιγότερο από 2,5 χρόνια. Η υποκοστολόγηση της παραχώρησης του αεροδρομίου, είναι ένα κραυγαλέο σκάνδαλο», υποστήριξε.
«Διαφωνούμε κάθετα με αυτή συμφωνία και αρνούμαστε να την υπερψηφίσουμε. Είναι χαρακτηριστικό υπόδειγμα των μνημονιακών δεσμεύσεων τις οποίες η κυβέρνηση σπεύδει ταχύτατα να υλοποιήσει», τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒενιζέλοςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣύριζα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ποια άρθρα πέρασαν (video)
Επόμενο άρθρο Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και Δυναμό Κιέβου (2-2) με τους Ουκρανούς να έχουν το προβάδισμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
2 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
9 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
11 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
11 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
11 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?