Τετάρτη, 2 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Ιούλιο – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά πάροχο
Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία ιδιοκτητών συνεργείων οχημάτων και φανοποιών για το ψηφιακό πελατολόγιο
Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Γκάλης: Θα μπορούσα να είχα παίξει μπάσκετ μέχρι τα 40 μου
Δένδιας: Αλλαγή δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό – Ξεκινάμε συζήτηση για απόκτηση νέων υποβρυχιών
Τραμπ: Αστειεύεται τις απόπειρες απόδρασης μεταναστών από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΞ: Σήμερα η πρεμιέρα της πλατφόρμας myOEY.live.gov.gr για τους Έλληνες επιχειρηματίες- Πώς λειτουργεί και ποιους αφορά

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Από σήμερα δίνεται η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας myOEY.live.gov.gr στους Έλληνες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές του εξωτερικού, αλλά και στους κατοίκους του  εξωτερικού που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει, μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού με εξειδικευμένους υπαλλήλους των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) των Αρχών Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών για να ενημερωθούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, για νομικά, φορολογικά, εμπορικά και άλλα ζητήματα.

Η πλατφόρμα, η οποία αρχικά λειτουργεί πιλοτικά σε συγκεκριμένες αγορές, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του υφυπουργού Εξωτερικών, Τάσου Χατζηβασιλείου, με στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, για τον προγραμματισμό της τηλεδιάσκεψης, οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, είτε απευθείας στο myOEY.live.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr στην Ενότητα «Επιχειρηματική δραστηριότητα» και στην Υποενότητα «Ενίσχυση επιχειρήσεων», με χρήση κωδικών TaxisNet και επιλέγουν το Γραφείο Ο.Ε.Υ., τη θεματική κατηγορία παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ημερομηνία και την ώρα της τηλεδιάσκεψης.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς TaxisNet, ο προγραμματισμός του ραντεβού μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης είναι απαραίτητη η παρουσία του ενδιαφερόμενου. Η νέα υπηρεσία παρέχει ένα απολύτως ασφαλές, κρυπτογραφημένο κανάλι για την προστασία της συνομιλίας και των προσωπικών δεδομένων.

Οι κατηγορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Θέλω να εξάγω: Παρέχεται γενική πληροφόρηση για την αγορά, τις τελωνειακές διαδικασίες, την πιστοποίηση προϊόντων, τον ανταγωνισμό, τις εμπορικές εκθέσεις, τις επιχειρηματικές αποστολές, τις καταναλωτικές συνήθειες κλπ.
  • Θέλω να ανοίξω επιχείρηση: Παρέχεται πληροφόρηση σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον, το θεσμικό πλαίσιο, τις νομικές μορφές επιχειρήσεων, τη φορολογία, τα κίνητρα επενδύσεων κ.α., που επικρατούν στη χώρα αρμοδιότητας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. που θα επιλεγεί.
  • Αντιμετωπίζω πρόβλημα-εμπορική διαφορά: Παρέχεται πληροφόρηση σχετικά με τον έλεγχο ύπαρξης εταιρείας, τη μεσολάβηση για επίλυση εμπορικής διαφοράς, τυχόν προβλήματα με τελωνειακές ή άλλες αρχές κά.
  • I want to invest in Greece / Θέλω να επενδύσω στην Ελλάδα: Παρέχεται πληροφόρηση προς ξένους δυνητικούς επενδυτές στην Ελλάδα σχετικά με τομείς αιχμής, κίνητρα επενδύσεων, διαδικασίες και αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς στην Ελλάδα.
  • Θέλω να συμμετέχω σε δράσεις αναπτυξιακής συνεργασίας: Παρέχεται πληροφόρηση για συμμετοχή σε προγράμματα αναπτυξιακής συνεργασίας από ελληνικής πλευράς στη χώρα αρμοδιότητας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. που θα επιλεγεί (εφόσον υπάρχουν).

Σημειώνεται ότι σε αρχικό στάδιο, η πλατφόρμα myOEYlive θα λειτουργεί για τα Γραφεία Ο.Ε.Υ. σε Τορόντο, Μπουένος Άιρες, Πεκίνο, Γιοχάνεσμπουργκ, Βελιγράδι και Ρώμη, ενώ μακροπρόθεσμα θα ενταχθεί ολόκληρο το δίκτυο των Γραφείων Ο.Ε.Υ. του υπουργείου Εξωτερικών.

Το έργο εντάσσεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2025 και παράλληλα θα περιλαμβάνεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2025-2028, τον στρατηγικό οδικό χάρτη για την οικοδόμηση μιας πιο ανταγωνιστικής και ανθεκτικής οικονομίας και κοινωνίας, ευθυγραμμισμένης με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ψηφιακή Δεκαετία 2030.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, με μέριμνα των Γενικών Γραμματέων, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και Δημήτρη Σκάλκου, αντίστοιχα. Αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία της πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών από Προξενικές Αρχές, myConsulLive.

Επιπλέον, αναπτύχθηκε κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού, myDesklive, που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣΨΔ και οι οποίες αξιοποιούνται με επιτυχία από ένα σύνολο δημόσιων φορέων, όπως ο e-ΕΦΚΑ, τα ΚΕΠ, η ΔΥΠΑ, οι Δήμοι, οι Προξενικές Αρχές και η ΑΑΔΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΥΠΕΞ - Υπουργείο Εξωτερικών
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σκέρτσος: «Να απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ για τις θεωρίες περί παράνομων φορτίων στα τρένα»
Επόμενο άρθρο Σοβαρή καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για συγγενή καθηγητή σε ΑΕΙ της Βορείου Ελλάδος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Ιούλιο – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά πάροχο
39 λεπτά ago
Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
42 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία ιδιοκτητών συνεργείων οχημάτων και φανοποιών για το ψηφιακό πελατολόγιο
46 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
49 λεπτά ago
Γκάλης: Θα μπορούσα να είχα παίξει μπάσκετ μέχρι τα 40 μου
52 λεπτά ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?