Υεμένη: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά της Σανάα από τη Σαουδική Αραβία

[ad_1]

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πρωτεύουσας Σανάα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, αφού εκείνοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
Οι επιδρομές στη Σανάα είχαν στόχο εννέα στρατιωτικές θέσεις μέσα και γύρω από την πόλη, δήλωσαν κάτοικοι. Το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah μετέδωσε ότι τα πλήγματα ήταν έξι.
Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya μετέδωσε ανακοίνωση του αραβικού συνασπισμού που εξαπέλυσε την επιχείρηση με στόχο «να εξουδετερώσει την ικανότητα των ανταρτών Χούτι να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες».
Κάλεσε επίσης τους αμάχους να αποφεύγουν τις περιοχές που γίνονται στόχος των επιδρομών και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι drones έπληξαν δύο σταθμούς άντλησης πετρελαίου κοντά στο Ριάντ, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η παραγωγή πετρελαίου. Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν χθες ότι ο αραβικός συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν, θα «ανταποδώσει με σκληρό τρόπο» σε οποιαδήποτε επίθεση των Χούτι εναντίον στόχων του συνασπισμού.
Τα αεροπορικά πλήγματα και η κλιμακούμενη βία στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, κατά παράβαση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, περιπλέκουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί ήδη τέσσερα χρόνια και έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους άμαχοι, ενώ έχει ωθήσει τη χώρα στο χείλος του λιμού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]