Τ. Μέι: Όχι άλλη καθυστέρηση – Ώρα να πάρουμε απόφαση (video)

[ad_1]

Ως την μεγαλύτερη δημοκρατική απόφαση τα τελευταία χρόνια χαρακτήρισε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο διάγγελμά της το βράδι της Τετάρτης. 

Στηλίτευσε την στάση πολλών βουλευτών που «εδώ και δύο χρόνια διαφωνούν για το πως θα γίνει το Brexit και δεν ασχολούνται με την Υγεία, την Οικονομία την Παιδεία», λέγοντας πως το αποτέλεσμα αυτής της διαφωνίας είναι να μην υπάρχει πλέον χρόνος ως τις 29 Μαρτίου που λήγει η κοινά αποφασισμένη προθεσμία για την έξοδο της χώρας από την Ένωση.
«Η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη από τα πολιτικά παιχνίδια, τις συνεχείς διαδικασίες και τους κουραστικούς βουλευτές» δήλωσε η Τερέζα Μέι, σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και την δική του στάση στο θέμα.
Ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία του Brexit και κάλεσε του βουλευτές να αποφασίσουν.
«Ζήτησα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ μικρή παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε οι βουλευτές να λάβουν την τελευταία τους απόφαση» είπε η κ. Μέι, ρωτώντας ευθέως: «Θέλετε να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία
Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην δημοκρατική διαδικασία, υποστήριξε η Βρετανή πολιτικός που κατηγόρησε το κοινοβούλιο ότι κωλυσιεργεί ώστε να μην ληφθεί απόφαση.
«Οι βουλευτές λένε μόνο εκείνο που δεν θέλουν και όχι το τί θέλουν» είπε χαρακτηριστικά η Τ. Μέι και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που εκείνη διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία διασφαλίζει την απόφαση του δημοψηφίσματος.
Τάχθηκε εκ νέου κατά ενός δεύτερου δημοψηφίσματος και κατέληξε: «Είμαι αποφασισμένη να υλοποιήσω αυτό που ζήτησε ο Βρετανικός λαός». «Ωστόσο, δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το Brexit περαιτέρω της 30ης Ιουνίου», διεμήνυσε.
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]