Τυφώνας Dorian: Εικόνες Αποκάλυψης στις Μπαχάμες

Εικόνες Αποκάλυψης, με νεκρούς και ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, αφήνει στο πέρασμά του από τις Μπαχάμες ο τυφώνας Dorian. Ο πρώτος απολογισμός που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του νησιωτικούν συμπλέγματος, κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα αγόρι ηλικίας οκτώ ετών. Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς η καταμέτρηση της καταστροφής συνεχίζεται.

Ο τυφώνας πέρασε ως κατηγορία 5, την ανώτερη που προβλέπεται στη βαθμίδα, από τις Μπαχάμες, βουλιάζοντας τα νησιά κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Πλέον κατευθύνεται προς τις αμερικανικές ακτές εξασθενημένος σε κατηγορία 4, ωστόσο δεν προβλέπεται η βασική του δίνη να επηρεάσει τις παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ, παρά μόνο τα άκρα της μεγάλης καταιγίδας. Παρόλα αυτά, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας των Αμερικανών πολιτών, με εκκενώσεις περιοχών, κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών και οδηγία για αποφυγή κυκλοφορίας στους δρόμους.

Οι εικόνες που έρχονται από τις Μπαχάμες, τόσο κατά τη διάρκεια του τυφώνα, όσο και μετά το πέρασμά του, προκαλούν σοκ. Το νερό είχε κατακλύσει τα νησιά, φτάνοντας πάνω από οκτώ μέτρα, σε πολλές περιπτώσεις στον δεύτερο ή και στον τρίτο όροφο των σπιτιών. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και είναι άδηλο σε τι κατάσταση βρίσκονται, ή αν κατάφεραν να διαφύγουν ή να τους διασώσει κάποιος μέσα στο χάος που επικρατούσε.