ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΩΣΙΟΥ

Σαράντα έξι χρόνια μετά και την καταπατούν ξανά. Οι Τούρκοι γράφουν άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμμοχώστου, άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κύπρου. Ο Αττίλας εισβάλλει στην παραλία της περίκλειστης πόλης, πιστεύοντας ότι μπορεί να διαβρώσει την ιστορία της. Πως μπορεί να αμαυρώσει την κατάξανθη άμμο του Βαρωσιού…

Οι διπλωματικές προσπάθειες της Λευκωσίας συνεχίζονται εντατικά, ενώ οι Τούρκοι στήνουν τα πανηγύρια τους.
Στήνουν προεκλογικά show για να ξύσουν πληγές, θυμίζοντας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της πόλης πως η επιθετικότητα ποτέ δεν σταμάτησε. Αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις εκκλήσεις για τερματισμό των νέων απαράδεκτων ενεργειών και τη διεθνή νομιμότητα, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στο λαβωμένο σώμα της Αμμοχώστου, με το μερικό άνοιγμα του παραλιακού της μετώπου.
Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Βαρώσι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της, Αλίμ Σιντίκ,.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές κινήσεις σε σχέση με το Βαρώσι, ο κ. Σιντίκ είπε πως “η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, παραμένει σε επαφή με τις δυο πλευρές, ενώ η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Βαρώσι”.

“Η θέση των Ηνωμένων Εθνών για το Βαρώσι παραμένει αναλλοίωτη και καθοδηγούμαστε από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”, κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

reporter.com.cy