Τσιτσιπάς – Χουρκάτς 1-2

28

Άσχημη εμφάνιση και ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του στο Rogers Cup με τον Χούμπερτ Χουρκάτς να επικρατεί με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-3) και να αφήνει εκτός συνέχειας τον έλληνα τενίστα.

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως θα είχε πολύ δύσκολη αποστολή ο Τσιτσιπάς ο οποίος αν και προηγήθηκε με 1-0 στα game είδε τον Πολωνό να προηγείται με break στο τρίτο 2-1 και έκτοτε να μην κοιτάζει πίσω για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε βελτιωμένος, προηγήθηκε γρήγορα με 3-0 με τον Χουρκάτς να παίρνει έκτοτε μόνο τα game που σέρβιρε κι έτσι ήρθε εύκολα το 6-3 και το 1-1.
Στο τρίτο και καθοριστικό σετ όλα κρίθηκαν στο όγδοο game. Με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Πολωνού, ο Τσιτσιπάς δέχθηκε break, με τον έλληνα τενίστα να διαμαρτύρεται έντονα για έναν αμφισβητούμενο πόντο του αντιπάλου του αλλά να μην υπάρχει δυνατότητα να κάνει challenge κι έτσι έγινε το 5-3. Ο Χουρκάτς πήρε εύκολα το επόμενο game κι έτσι με 2-1 προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Χουρκάτς μετά από 3 ήττες από τον Τσιτσιπά μέσα σε διάστημα 10 μηνών ενώ με την ήττα αυτή ο Στέφανος έχει ήδη υποχωρήσει στο νούμερο 7 της κατάταξης.