Τσακαλώτος: «Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία»-Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις (video)

[ad_1]

«Θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ρύθμισης για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη». Οι σχετικές διαβουλεύσεις κυβέρνησης-θεσμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με ορίζοντα το Eurogroup της 5ης Απριλίου καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση του το EuroWorking Group δεν έλαβε κάποια συγκεκριμένη απόφαση και παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βουκουρέστι.

Στη χθεσινη συνεδρίαση του EuroWorking Group, επιβεβαιώθηκαν οι διαφορές όσον αφορά το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, που σχετιζονται με θεματα τεχνικού χαρακτήρα.
Η Αθήνα εκτιμά ότι θα υπάρξει αίσια κατάληξη του θέματος, προβάλλοντας ως επιχείρημα το γεγονός ότι υπάρχει ήδη πλαίσιο συμφωνίας με τις τράπεζες, στο οποίο έχει συναινέσει κι η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν ολοκληρωθεί – με θετική έκβαση – μέχρι το Eurogroup στις 5 Απριλίου.
Η προτροπή των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup ήταν να υπάρξει σύντομα συμφωνία ώστε να προχωρήσει κανονικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετική ειδηση: Με τα μάτια στραμμένα στο ΕuroWorking Group (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]