Τσακαλώτος: Δεν είναι προεκλογικά τα μέτρα -Τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στον καφέ

[ad_1]

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για το πακέτο των θετικών μέτρων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι, «δεν είναι προεκλογικά τα μέτρα. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά το τέλος των μνημονίων». 
Ερωτηθείς για την μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ο κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «η συζήτηση για τα μέτρα συνεχίζεται στην Βουλή. Θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», λέγοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης
Ο . Τσακαλώτος σημείωσε «ξέρουμε ότι δεν είναι καλά τα πράγματα, ξέρουμε ότι ζορίζεται ο κόσμος. Έπρεπε να φθάσουμε έως τον Απρίλη για να δώσουμε το πλεόνασμα από το δημοσιονομικό περιθώριο που υπήρχε και γι΄ αυτό είχαμε ένα πιο κοινωνικό πακέτο για το 2019 και πιο αναπτυξιακό για το 2020», είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο υπουργός επισήμανε ότι τώρα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας σχέδιο και να ενημερώσουμε τους Θεσμούς.  Εκτός μνημονίου, είπε ο κ.Τσακαλώτος, έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα και συγχρόνως κάνουμε και άλλα πράγματα. Το πακέτο για τον Αύγουστο και την ΔΕΘ, μαζί με αυτά που ανακοινώσαμε «χθες» και εκείνα για το 2020, είναι ένα σύνολο ανέφερε.
Επιτιθέμενος στην ΝΔ είπε «καταθέτουν τροπολογίες για να είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αλλά δεν μας λένε πόσο είναι το κόστος τους. Ο Γιώργος Χουλιαράκης κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ στα 5 δις ευρώ για φέτος και 9 δις έως το 2022. Η ΝΔ δεν μας απάντησε. Είναι τόσο το κόστος;»
Τέλος αναφερόμενος στις  δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη ότι μπορεί να μιλήσει μαζί του , αλλά όχι με τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικά και ιδεολογικά, ο κ. Τσακαλώτος  σχολίασε  με τη φράση , «Δεν τσιμπάω από αυτά τα πράγματα».
Πηγή: Αντ1news 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]