Τσαβούσογλου: Πρόκληση με ζήτημα «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη έθεσε ξανά

Θέμα «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» της Θράκης ήγειρε με την ομιλία του στην υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που συνεδρίασε στο Νιαμέι στον Νίγηρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συμπεριέλαβε τους Έλληνες πολίτες στην ίδια κατηγορία με τους καταπιεζόμενους μουσουλμάνους του Κασμίρ. Η Τουρκία επανειλημμένα χρησιμοποιεί το βήμα αυτού του μεγάλου διεθνούς φόρουμ, όπου συμμετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες, για να προβάλει τις αξιώσεις της επί της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αλλά και στο Κυπριακό.

Σε κάθε ετήσια υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ τα τελευταία χρόνια στα τελικά κείμενα περιλαμβάνεται και το «Ψήφισμα No. 3/46-MM * για την Κατάσταση της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα». Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει όλη την ακραία ατζέντα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας και εμφανίζει μια συκοφαντική εικόνα ωσάν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης στην Θράκη να ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ!

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσαβούσογλου ζήτησε την ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου που έχει θεσπιστεί από τον ΟΙΔ εκφράζοντας, όπως είπε, την έντονη ανησυχία για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Τούρκων της Κύπρου, της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, των μουσουλμάνων του Κασμίρ και των μουσουλμάνων της Ευρώπης..».

Σε κάθε ετήσια υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ τα τελευταία χρόνια στα τελικά κείμενα περιλαμβάνεται και το «Ψήφισμα No. 3/46-MM * για την Κατάσταση της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα». Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει όλη την ακραία ατζέντα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας και εμφανίζει μια συκοφαντική εικόνα ωσάν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής πίστης στην Θράκη να ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Δένδιας είχε συνομιλίες με ομολόγους του από χώρες με ειδικό βάρος στον μουσουλμανικό κόσμο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, ώστε να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις και να αποκαλύψει την προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τον ΟΙΔ για να προβάλει τις δικές της εθνικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις .

Και η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΟΙΔ καθώς επανειλημμένα έχει γίνει απόπειρα για προωθηση της αναγνώρισης του ψευδοκράτους από χώρες μέλη του ΟΙΔ .