Τσίπρας: Δεν θέλουμε εκλογές – Σταματήστε τον «απίστευτο κυνισμό»


Η μεγάλη εικόνα είναι η σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση να απωθήσει από τις σκέψεις της, εν μέσω πανδημίας, την διενέργεια εκλογών έστειλε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας διακρίνοντας «απίστευτο κυνισμό» σε όσους τροφοδοτούν τα σενάρια μίας νέας αναμέτρησης τον Σεπτέμβριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στον ANT1 εξέπεμψε ένα κλίμα συγκαταβικότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όμως σχολίασε πως εάν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, οργανώνοντας δηλαδή εκλογές ενώ έχει νωπή λαϊκή εντολή «θα υποστεί τεράστια πολιτική ζημιά».

Ωστόσο έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πχ για την έγκαιρη και άμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας καλώντας τον κ. Μητσοτάκη «να μας πει από πού αντλεί ψευδαίσθηση αυτάρκειας και δεν θέλει συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις» για να επαναλάβει πως εκείνο που προέχει είναι «να δράσουμε έγκαιρα».

Σημείωσε επίσης με νόημα πως σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και όχι με αλαζονεία την αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπός απάντησε «στον Τσακαλώτο σαν να είναι μαθητούδι στο πρώτο έτος της ΑΣΟΕΕ»

Ως εκ τούτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε εμμέσως και πάλι στο τραπέζι την συζήτηση περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορονοϊό ή ακόμη και αυτό της δημιουργίας ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας του Μαξίμου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τις εξελίξεις στο τελευταίο Eurogroup εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα βρεθεί ενώπιον υπαρξιακού χαρακτήρα διλημμάτων και μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας ότι με την κοντόφθαλμη λογική των βόρειων (χωρών) διακυβεύεται η ίδια η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολίασε δε ότι το πλαίσιο στήριξης που προκρίνεται (500 δις) δεν είναι καθόλου επαρκές και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων μνημονίων.

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την στάση του κόμματός του εν μέσω της κρίσης επιμένοντας πως «δεν έχει νόημα σ’ αυτήν την μάχη τα κόμματα να ερίζουν και να αντιπαρατίθενται».

Εξ αυτού του λόγου σχολίασε πως ορισμένοι μεγιστοποιούν δευτερεύοντα περιστατικά (πχ δημόσια ανάρτηση μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο) για να ασκήσουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ως πολιτική δύναμη καλλιεργεί εποικοδομητικό κλίμα συνεννόησης και πρόσθεσε: «Κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους και από τις δύο πλευρές και ψάχνουν αφορμή. Όμως υπάρχει η μεγάλη εικόνα που η είναι η σύμπλευση για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για την λήψη άμεσων μέτρων στην οικονομία και προειδοποίησε πως «εάν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα θα έρθει μία μεγάλη κρίση και μία νέα εθνική περιπέτεια» με την προσθήκη πως «είναι εθνικό μας καθήκον να μην επιτρέψουμε να ξανακυλήσει η χώρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε για να βγούμε από τα μνημόνια».