Τραμπ: Είμαι μαζί με τον Κιμ και το ξέρει

26

[ad_1]

Στήριξη δίνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως προκύπτει από ανάρτησή του στο Twitter.
Εκεί αναφέρει ότι πιστεύει πωςο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αντιλαμβάνεται τις «μεγάλες οικονομικές δυνατότητες» της χώρας του και «δεν θα κάνει τίποτα για να παρέμβει ή να τις τερματίσει».
Η δήλωση του Τραμπ γίνεται καθώς η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πολλούς «αγνώστων στοιχείων πυραύλους μικρού βεληνεκούς» στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να καλέσει τον κομμουνιστή γείτονά της να «σταματήσει τις ενέργειες που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο».
Ο Τραμπ έγραψε επίσης στο Twitter πως ο Κιμ «γνωρίζει ότι είμαι μαζί του & δεν θέλει να σπάσει την υπόσχεση που μου έδωσε. Συμφωνία θα υπάρξει».
Μια δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Κιμ και τον Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο δεν κατέληξε σε συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των κυρώσεων.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]