Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξε τις Επιχειρήσεις του Προγράμματος «Ψωνίζω στη Γειτονιά»

Σημαντικός τομέας για την οικονομία και την απασχόληση αποτελούσε ανέκαθεν η εμπορική δραστηριότητα σε επίπεδο γειτονιάς. Τα μαγαζιά, οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες με τις δραστηριότητές τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.  Σε αυτούς τους μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες της γειτονιάς  η Τράπεζα Πειραιώς, παραδοσιακά Τράπεζα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητα, έρχεται αρωγός συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλλουν να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι περιορισμοί που επιβάλλονται. Η Τράπεζα απευθύνεται τώρα στους μικρούς επιχειρηματίες αλλά και στους καταναλωτές, στις γειτονιές όλης της Ελλάδας προσφέροντας ένα νέο καινοτόμο Πρόγραμμα που έχει στόχο την στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο.

Με το Πρόγραμμα «Ψωνίζω στη γειτονιά», στόχος της Τράπεζας είναι στηρίξει αποτελεσματικά και στοχευμένα, και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία,  τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Με το πρόγραμμα αυτό, όπως επισημαίνουν στελέχη της Τράπεζας μπορούν να δημιουργηθούν τοπικές κοινωνίες  αλληλοϋποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας κίνητρα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις της γειτονιάς στη βάση των κοινών επιδιώξεων και συμφερόντων τους.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που εκπροσωπεί 330 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα και ευρύτερα τον εμπορικό κόσμο και την μικρομεσαία επιχείρηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις  που διατηρούν  φυσικό κατάστημα και δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 20 κλάδους της οικονομίας (άνθη –φυτά, αυτοκίνητα, βιβλιοπωλεία –παιχνίδια –ψυχαγωγία, ένδυση –υπόδηση –αθλητικά είδη, εστιατόρια –μπαρ –καφέ, ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, καλλυντικά –ομορφιά, κοσμήματα –οπτικά, υλικά –χρώματα και γενικώς είδη σπιτιού, τουριστικά, τρόφιμα –ποτά, φαρμακεία).

Οι επιχειρήσεις, που θα συμμετέχουν στο  πρόγραμμα γίνονται μέλη μιας κοινότητας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, συμμετέχουν σε προωθητικές ενέργειες και επωφελούνται από την προβολή της επιχείρησής τους στην ιστοσελίδα www.psonizostigeitonia.gr/ Από την ίδια ιστοσελίδα και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις και για τα οφέλη από τη δική τους συμμετοχή.  

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προνόμια και προσφορές και συγκεκριμένα:

  • Κάθε εβδομάδα, μία τυχερή επιχείρηση κερδίζει μετά από κλήρωση €1.000, για την κάλυψη λειτουργικών της εξόδων.
  • Θα έχει πολλές δυνατότητες προβολής στο psonizostigeitonia.gr και στα προωθητικά μέσα του προγράμματος.
  • Επιπλέον, θα έχει εκπτώσεις και προσφορές από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και δυνατότητα εξαργύρωσης yellows των πελατών της

Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές μετά από κλήρωση, κερδίζουν επιστροφή ποσού αγοράς έως 100€ για 100 τυχερές συναλλαγές σε επιχειρήσεις που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα.