Το σχέδιο των “27” για την Ευρώπη της επόμενης πενταετίας-Βολές Τσίπρα κατά Βέμπερ(video)

[ad_1]

Ανήμερα της επετείου ίδρυσης της Ε.Ε. οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες στο Σιμπίου της Ρουμανίας επικεντρώθηκαν στο σχέδιο για την Ευρώπη της επόμενης πενταετίας, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που θα ακολουθήσει. Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του υποψήφιου που στηρίζει το ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ευρώπη είναι η πολυτιμότερη ιδέα που είχαμε ποτέ», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους, 21 Αρχηγοί Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος – οι οποίοι καλούν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσουν μαζικά το δικαίωμα της ψήφου στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Πηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]