Το σχέδιο της ΝΔ για τις υποδομές – Νέοι οδικοί άξονες και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

[ad_1]

Ένας οδικός άξονας που θα παρακάμπτει την Αττική συνδέοντας την Υλίκη με την Ελευσίνα, η σύνδεση αποκομμένων μεγάλων πόλεων με τους κεντρικούς εθνικούς άξονες και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, αποτελούν μερικές από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τις νέες υποδομές.
«Οι σχετικές επενδύσεις έχουν ήδη κοστολογηθεί σε 10-12 δισ ευρώ μέχρι το 2023, γεγονός που θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως, αλλά κυρίως θαδημιουργήσει 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το πρόγραμμα της ΝΔ για τις Υποδομές μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 50 χιλιομέτρων που θα συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, παρακάμπτοντας επί της ουσίας την Αθήνα, ώστε να αποφορτισθεί η κίνηση του Κηφισού
– Την σύνδεση αποκομμένων πόλεων με το Κεντρικό Οδικό Δίκτυο
– Την επιτάχυνση της Ολοκλήρωσης του Κεντρικού Οδικού Δικτύου
– Την ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη
– Την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα
«H προπαγάνδα της κυβέρνησης για τα μεγάλα έργα απεικονίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ζωγραφισμένους μουσαμάδες του μετρό της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: ΕΡΤ1Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]