Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη και Σολτς στο Βερολίνο

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επιβλητικό κτίριο της Καγκελαρίας που βλέπει τον ποταμό Σπρέε κάθε άλλο παρά για την οικονομία ήταν. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η διάρκειά της αρχικά είχε οριστεί στα 15 λεπτά και τελικά έφτασε τα 45.

Το καλό κλίμα αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δυο ηγέτες τόσο από την γλώσσα του σώματος όσο και από αυτά που ειπώθηκαν.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα εισέπραξε εκτός από «μπράβο» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και απτές αποδείξεις ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν μπει σε νέα βάση, με το κλίμα καχυποψίας που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχει εξανεμιστεί.

«Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες, όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οι θέσεις τους που ταυτίζονται όσον αφορά στο μεσανατολικό δείχνουν ότι Ελλάδα και Γερμανία θα πορευτούν δίπλα – δίπλα σε μεγάλα διεθνή ζητήματα», τόνιζε στο Newsbeast κυβερνητικός αξιωματούχος.