Το κόμμα του Μακρόν ζητά από τους Γάλλους της Ελλάδας να στηρίξουν το Ποτάμι

42

[ad_1]

Το κόμμα «La République en Marche» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με επιστολές που έστειλε στα μέλη του που ζουν εντός και εκτός Γαλλίας ζητά να στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού.
Το «En Marche» ζητά τη στήριξη της Ξένης Μπαλωτή, μέλους του «En Marche» η οποία μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού αλλά και της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, της Ελληνίδας γιατρού που ζει στη Γαλλία και είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του LaREM, σημειώνει το Ποτάμι.
«Οι εκλογές αυτές είναι η ευκαιρία να ξαναζήσει η δημοκρατία εντός της Ευρώπης», αναφέρει η επιστολή και παραθέτει δύο από τους πυλώνες του σχεδίου της Αναγέννησης:
Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στις παλιές και νέες δυνάμεις, απέναντι στις μεταναστευτικές προκλήσεις (ενίσχυση της Frontex) και απέναντι στην οικολογική κρίση (Τράπεζα για το κλίμα). Τόσα προβλήματα απέναντι στα οποία οι χώρες μας, όταν είναι διαιρεμένες, είναι ανήμπορες.
Οικοδόμηση μιας κυρίαρχης και καινοτόμας Ευρώπης, η οποία προστατεύει τους πολίτες της (ελάχιστος μισθός) και προοδεύει αναπτύσσοντας το μοναδικό στον κόσμο ουμανιστικό της σχέδιο», σύμφωνα με το Ποτάμι.
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ανθρώπους που πιστεύουν στην αναγέννηση και παλεύουν κόντρα στις εθνικιστικές, ακροδεξιές και λαϊκιστικές δυνάμεις και προσθέτει: «Ευχόμαστε από καρδιάς την εκλογή των υποψηφίων του Ποταμιού, που όλοι στηρίζουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Σειρά μας να τους στηρίξουμε, στις κάλπες λοιπόν. Ζήτω η Ευρώπη».
Ως γνωστόν, το Ποτάμι στηρίζει την πρόταση της ευρωπαϊκής αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν με την οποία πρόσφατα συντάχθηκε και ο Γκι Φέρχοφσταντ με τους Φιλελεύθερους του «Alde».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]