Το ΚΙΝ.ΑΛ παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας (audio)

[ad_1]

Ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», για τις πολιτικές εξελίξεις και την προγραμματική σύγκλιση του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis στις τελευταίες εξελίξεις (διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου) ο κ. Καλπάκης είπε πως «γύρω από το φάρμακο τα προηγούμενα χρόνια στήθηκε ένα τεράστιο πάρτυ σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος» και επεσήμανε ότι «θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης συνολικά και όχι αλά καρτ».
Ο γραμματέας της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε ότι «συμμετέχουμε με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας στην προσπάθεια που γίνεται με την Προοδευτική Συμμαχία» και απάντησε στις αιτιάσεις στελεχών του κόμματος για καταστρατήγηση των διαδικασιών, λέγοντας πως μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με πλειοψηφική απόφαση από το ΚΙΝ.ΑΛ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν, συμμετέχοντας στις διαδικασίες του ΚΙΝ.ΑΛ και εκλεγόμενοι στην Κεντρική Επιτροπή του.
«Τώρα μας λένε ότι διαγράφηκαν από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ!» τόνισε ο κ. Καλπάκης και αναρωτήθηκε αν «υπάρχει πουθενά στον κόσμο, πολιτικά στελέχη να είναι στελέχη δύο κομμάτων ταυτόχρονα». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «μ’ αυτή την κατάσταση έχουμε πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης του ΚΙΝ.ΑΛ στις εσωτερικές διαδικασίες της ΔΗΜΑΡ».
Ο γραμμ. της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε, ότι ενόχλησε πολλούς αυτό που έγινε με την Προοδευτική Συμμαχία και κατηγόρησε το ΚΙΝ.ΑΛ. για διολίσθηση «σε όλο και πιο δεξιές και συντηρητικές αντιλήψεις κάτι που κορυφώθηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Η ρητορική του δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».
Τέλος, ο κ. Καλπάκης ενημέρωσε σχετικώς με την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει δύο υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών κι ότι «αυτή η συνεργασία θα έχει βάθος, αφορά και τις εθνικές εκλογές».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]