Το Γκραν Πρι του Μονακό στην ΕΡΤ SPORTS και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ

48

[ad_1]

Έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 και οδηγοί και ομάδες κατευθύνονται στο Μόντε Κάρλο για τον αγώνα που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, συνοψίζει την πλούσια ιστορία, αίγλη και «χειρουργική» ακρίβεια που χαρακτηρίζουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: το Γκραν Πρι του Μονακό.
Το αυθεντικό σιρκουί πόλης της Φόρμουλα 1 – το πρώτο Γκραν Πρι του Μονακό έγινε το 1950, δεύτερος αγώνας τότε, του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της F1 – συνεχίζει να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σεζόν. Η μέση ωριαία ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα μπορεί να μην εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως, η γνώση όμως ότι το παραμικρό λάθος τιμωρείται με επαφή με τις μπαριέρες – και κατά πάσα πιθανότητα με άμεση εγκατάλειψη – δεν αφήνει περιθώρια για τον παραμικρό εφησυχασμό.
Έχοντας κάνει το 1-2 στους πέντε πρώτους αγώνες του 2019 η Mercedes φτάνει στο Μονακό έχοντας την ευκαιρία να κάνει το έκτο συνεχόμενο 1-2, κάτι που αν συμβεί, θα αποτελέσει ανεπανάληπτο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος. Θα μπορέσει άραγε να τα καταφέρει; Και αν όχι, ποιος θα είναι αυτός που θα την σταματήσει; Καθώς, όπως είναι γνωστό, ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας της διαδρομής και της αδυναμίας σχεδόν να γίνουν προσπεράσματα, το Μονακό είναι ο κατεξοχήν αγώνας όπου πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες εκπλήξεις. Είναι ενδεικτικό ότι παρά την κυριαρχία της τα πέντε τελευταία χρόνια, η Mercedes έχει να κερδίσει στο Μονακό από το 2016, σε έναν αγώνα που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να είχε γύρει προς το μέρος της Red Bull, αν η αυστριακή ομάδα δεν είχε κάνει το λάθος να καλέσει στα πιτ τον Ντάνιελ Ρικιάρντο χωρίς να έχει ετοιμάσει τα ελαστικά του για την αλλαγή τους…
Οι περίοδοι των ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών καθώς και ο αγώνας του Γκραν Πρι του Μονακό θα μεταδοθούν ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ SPORTS και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Σημειωτέον, ότι το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).
Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.
Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Βασίλης Γούσιας. Τη σκυτάλη, τη μέρα του αγώνα, θα πάρει ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr».
Τα ωράρια του αγώνα
Πέμπτη 23 Μαΐου– Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30– Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30
Σάββατο 25 Μαΐου– Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00– Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00
Κυριακή 26 Μαΐου– Αγώνας: 16:10

[ad_2]