Τρίτη, 15 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαδόπουλος: Άρση της βουλευτικής ασυλίας για το περιστατικό στην Εθνική Πινακοθήκη
ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω βέτο της Σλοβακίας
Βορίδης: «Το “έγκλημα” μου είναι ότι συμφώνησα για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης»
Τραμπ: «Η Ουκρανία δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1566 ο μοναδικός αριθμός για όλα τα θέματα υγείας
EE – Ουκρανία: Υπέγραψαν νέα εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών
Κύπρος 15 Ιουλίου 1974: 51 χρόνια από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου Γ’
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση με τις προτάσεις των κομμάτων
Προϋπολογισμός: Στα 4,667 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το α’ εξάμηνο του 2025
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Γκραν Πρι Αυστραλίας στην ΕΡΤ SPORTS

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Καινούργια εποχή στη Φόρμουλα 1 έρχεται, σχεδόν, μια φορά κάθε δεκαετία, όταν εισάγονται πολύ μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς. Κι ενώ τη φετινή χρονιά οι τεχνικές αλλαγές φαίνονται με την πρώτη ματιά μικρές, καθώς αφορούν το σχήμα και το μέγεθος των αεροτομών, η αίσθηση που δημιουργείται πριν από την έναρξη της σεζόν είναι ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνεται από δύο στοιχεία: πρώτον από τους χρόνους των μονοθεσίων στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης και δεύτερον από την πληθώρα των πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και επανεμφανιζόμενων μετά από καιρό, προσώπων στο «τσίρκο» της Φόρμουλα 1.
Οι χρόνοι των χειμερινών δοκιμών δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικοί των πραγματικών δυνατοτήτων των ομάδων και πρέπει να τους προσεγγίζει κανείς με επιφυλακτικότητα, ωστόσο από τα πρώτα δείγματα, φαίνεται, ότι η «τράπουλα» μπορεί να έχει ανακατευτεί για τα καλά φέτος. Η Ferrari δείχνει ότι έχει ένα προβάδισμα, που μπορεί να φτάνει και το μισό δευτερόλεπτο στο γύρο, όπως είπε ο Λιούις Χάμιλτον, αλλά από εκεί και πίσω δεν είναι ξεκάθαρο το πώς κατατάσσονται οι ομάδες βάσει της δυναμικότητάς τους.
Πολλοί θεωρούν ότι ο κοντινότερος αντίπαλος της Scuderia θα είναι και πάλι η Mercedes, δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η δεύτερη δύναμη που θα αναδυθεί φέτος στη Φόρμουλα 1 είναι η Red Bull, η οποία μοιάζει αναζωογονημένη μετά τη νέα της συνεργασία με τη Honda.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, υπάρχει περίπτωση, η διαφορά των τριών «μεγάλων» ομάδων από τις υπόλοιπες να έχει μειωθεί αισθητά και από το ένα δευτερόλεπτο στο γύρο να έχει πέσει στο μισό. Οι επιδόσεις δε των μεσαίων ομάδων δείχνουν να είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που δεν θα ήταν καθόλου σώφρον να γίνουν προβλέψεις για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα.
Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα στη Φόρμουλα 1, από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς. Σίγουρα, η πιο μεγάλη είδηση είναι η επανεμφάνιση στους αγώνες μετά από 8 χρόνια απουσίας, του Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του σε ένα τρομακτικό ατύχημα σε ράλι τον Φεβρουάριο του 2011, θα βρεθεί και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Φόρμουλα 1 οδηγώντας για τη Williams.
Μαζί με τον Κούμπιτσα όμως, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Φόρμουλα 1 και μια καινούργια γενιά νέων πιλότων, τόσο γρήγορων, που μπορεί να κλέψουν για λογαριασμό τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχής γενομένης, από τον 21χρονο πρωταθλητή της περυσινής F2, Τζορτζ Ράσελ (Williams), τον 19χρονο δευτεραθλητή της ίδιας κατηγορίας Λάντο Νόρις (McLaren) και τον 23χρονο και τρίτο στο ίδιο πρωτάθλημα, Αλεξάντερ Άλμπον (Toro Rosso)!
Όλοι αυτοί θα πλαισιώνονται από τους Αντόνιο Τζοβινάτσι (στη δεύτερη εμφάνισή του με την πρώην Sauber, νυν Alfa Romeo), Ντανιίλ Κβίατ (στην τρίτη του θητεία στην Toro Rosso) και φυσικά από τον αντικαταστάτη του Κίμι Ράικονεν στη Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, το μεγαλύτερο αδιαμφισβήτητα ταλέντο από το 2015 όταν και έκανε την εκρηκτική είσοδό του στη Φόρμουλα 1, ο 17χρονος τότε Μαξ Φερστάπεν.
Τα συστατικά για μια συναρπαστική χρονιά είναι εδώ!
Το 2019, όλοι οι αγώνες και οι περίοδοι δοκιμών της Φόρμουλα 1, κατατακτήριες και ελεύθερες, θα μεταδοθούν ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ SPORTS.
Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν, το Γκραν Πρι της Αυστραλίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 17/3 στις 07:10 και μαγνητοσκοπημένα στις 14:00.
Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.
Καλεσμένος στο στούντιο την ημέρα του αγώνα θα είναι ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Βασίλης Γούσιας.
Ωράρια Γκραν Πρι Αυστραλίας
Παρασκευή 15 Μαρτίου:• Ελεύθερες Δοκιμές 1: 03:00-04:30• Ελεύθερες Δοκιμές 2 : 07:00-08:30Σάββατο 16 Μαρτίου:• Ελεύθερες Δοκιμές 3: 05:00-06:00• Προκριματικά: 08:00-09:00Κυριακή 17 Μαρτίου:• Αγώνας: 07:10

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SPORTSΑυστραλίαΓκραν
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία δύο εμπόδια για την «Αγιά Σοφιά»
Επόμενο άρθρο Οι «23» του Αναστασιάδη για Λιχτενστάιν και Βοσνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαδόπουλος: Άρση της βουλευτικής ασυλίας για το περιστατικό στην Εθνική Πινακοθήκη
53 λεπτά ago
ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω βέτο της Σλοβακίας
2 ώρες ago
Βορίδης: «Το “έγκλημα” μου είναι ότι συμφώνησα για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης»
2 ώρες ago
Τραμπ: «Η Ουκρανία δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα»
2 ώρες ago
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 1566 ο μοναδικός αριθμός για όλα τα θέματα υγείας
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης

Ελένη Ευσταθίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2004: Όταν η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?