Τους 25 έφτασαν οι νεκροί στο Μπανγκλαντές από τη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο

[ad_1]

Νεότερη καταμέτρηση των τοπικών αρχών στην Ντάκα του  Μπαγκλαντές ανεβάζει σήμερα στους 25 τους νεκρούς από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων
Χθες το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες το 22ώροφο κτίριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι και το οποίο βρίσκεται στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.
Περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Πολλοί από τους εργαζόμενους  στο κτίριο πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Τουλάχιστον έξι από αυτούς σκοτώθηκαν από την πτώση.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και πρόκειται να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.
Για ανεπαρκή  μέτρα πυροπροστασίας και απουσία  αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης, έκανε λόγο  ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Σακίλ Νεουάτζ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε πολλές φορές μάταια ζητήσει από τους διαχειριστές του κτιρίου να βελτιώσουν τα μέτρα πυροπροστασίας.
Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.
Μόλις τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.
Σχετική είδηση: Μπανγκλαντές: Αρκετοί νεκροί-τραυματίες από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτήριο (video)
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Afp
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]