Τουρκία: Navtex ανήμερα των εθνικών εκλογών στο Καστελόριζο

22

Στο «κόκκινο» διατηρεί η Τουρκία την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ξεχνώντας κάθε «ευγένεια» επαναλαμβάνει την την προκλητική στάση που επέδειξε την ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα και δεσμεύει, εκ νέου την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για άσκηση, αυτή τη φορά την ημέρα των εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα με την παράνομη NAVTEX 0763/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, δεσμεύει για τις 7 Ιουλίου, την εν λόγω περιοχή για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Με την ίδια NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει την ίδια περιοχή και για τις 9 Ιουλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

Ένα εξ’ αυτών ήταν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, η Αγκυρα «κάνει όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε». Στο σημείο αυτό, όμως, δεν δίστασε έστω κι έμμεσα να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα».