Τουρκία: Και με το ΝΑΤΟ και με την αγορά ρωσικών S-400

19

[ad_1]

Η Τουρκία δεν αποστασιοποιείται από το ΝΑΤΟ αγοράζοντας ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα δεν πρέπει, εξαιτίας της αγοράς αυτής, να αποκλεισθεί από το πρόγραμμα των αεριωθουμένων F-35.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ακάρ υποστήριξε πως, αν η Τουρκία αποκλεισθεί από το πρόγραμμα των F-35, θα επιβαρυνθούν «πολύ σοβαρά» οι άλλοι εταίροι του προγράμματος.
«Δεν υπάρχει σ’ αυτή τη σύμπραξη διάταξη που να λέει ‘θα αποκλεισθείς αν αγοράσεις S-400’. Ο αποκλεισμός μας επειδή το θέλει κάποια χώρα δεν συνάδει με τη δικαιοσύνη, τους νόμους ή τα δικαιώματα. Αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί», δήλωσε ο Ακάρ.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Τουρκία προσπαθεί να εξηγήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους άλλους εταίρους του προγράμματος των F-35 πως οι S-400 δεν θα δημιουργήσουν απειλή για τα αεριωθούμενα και πρόσθεσε πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει κάτι τέτοιο.
Ο Ακάρ δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί την τελευταία προσφορά των ΗΠΑ να της πουλήσει συστήματα Patriot της Raytheon Co., για την οποία είπε πως είναι περισσότερο θετική από προηγούμενες προσφορές της Ουάσινγκτον.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]