Τουρκία Ελλάδα: Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Αθήνα – Να προσέλθει σε διάλογο χωρίς όρους

Ανεβάζει επικίνδυνα και πάλι τους τόνους η Άγκυρα στην αντιπαράθεση με την Αθήνα, λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2020, όπου θα συζητηθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού. Απαντώντας σε άρθρο του Νίκου Δένδια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επαναλαμβάνει τα περί διαλόγου και μάλιστα χωρίς όρους, κατηγορώντας την χώρα μας για «μαξιμαλιστικούς στόχους» και στοχοποιώντας την Αθήνα επειδή ζητά την επιβολή κυρώσεων.

Η Άγκυρα κάνει λόγο για κυριαρχικά δικαιώματα της στο Καστελόριζο, υποστηρίζοντας ότι καμία κύρωση σε βάρος της δε θα την κάνει να τα απεμπολήσει.

«Η Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης σκοπεύει να προκαλέσει κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας βασισμένες στους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς της για τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα. Καμιά κύρωση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να συμβιβάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή στα 10 ναυτικά μίλα εναερίου χώρου. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέλθει σε διάλογο δίχως όρους με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.