Τι λέει η ΜΚΟ που κατηγορείται για μαστροπεία ανηλίκων

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αναφορές στον Τύπο και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΚΟ του Τ.Σόρος, με αφορμή την υπόθεση με τη «βροχή» καταγγελιών σε βάρος του σκηνοθέτη αλλά και της ΜΚΟ.Όπως αναφέρει η οργάνωση έχει αναλάβει την προστασία «ανήλικων “προσφυγόπουλων”», με ηλικίες από 16 έως 18 ετών τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα.
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή «με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».

Όπως διευκρινίζει, πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την προσωρινή φιλοξενία 170 ασυνόδευτων παιδιών σε δομές στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Κόνιτσα. Προ του 2020, παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες, όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης