Τι αλλάζει στα κόμιστρα των ταξί με τη νέα τροπολoγία (video)

[ad_1]

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο πληρώνονται τα κόμιστρα των ταξί καθώς με τη νέα τροπολογία το κόμιστρο θα εισπράττεται μόνο από τον οδηγό ταξί, ενώ η αμοιβή του διαμεσολαβητή θα καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση τιμολογίου.

Για την τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών μίλησε στη ΕΡΤ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων και έκανε λόγο για απόλυτη δικαίωση μίας πολιτικής απέναντι στις πολυεθνικές και απέναντι σε όποια κοινωνική ομάδα εναντιώνεται κατά της φυγής χρήματος στο εξωτερικό.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνία Ομοσπονδία Ταξί διευκρινίζει ότι «όσοι συνάδελφοι συνεργάζονται με εταιρίες εφαρμογών πρέπει να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του Ν 4607/2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 75 με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 12 του ν. 4530/2018 ως εξής:
1. Η παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4530/2018 (Α΄ 59) αντικαθίσταται ως εξής:Εφόσον η μεταφορά διενεργείται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητας διαμεσολάβησης φορολογούνται με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Οι φορείς διαμεσολάβησης εκδίδουν φορολογικό στοιχείο προς τους εκμεταλλευτές των οχημάτων για το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής. Ο εκμεταλλευτής του οχήματος εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο της συνολικής αμοιβής στον καταναλωτή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται με διακριτή αναγραφή και η συμφωνηθείσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης. Εν συνεχεία, για κάθε ημέρα γίνεται εκκαθάριση και η προκύπτουσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης καταβάλλεται από τον εκμεταλλευτή του οχήματος σε αριθμό λογαριασμού πληρωμών του φορέα, φυσικού ή νομικού προσώπου ή οποιασδήποτε οντότητας, ο οποίος έχει την υποχρέωση ανά μήνα, να εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο με τη συνολική μηνιαία αμοιβή, που προκύπτει από τις ημερήσιες εκκαθαρίσεις, οι οποίες του έχουν καταβληθεί.».
2. Με αυτή την τροπολογία απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρία. Το κόμιστρο το εισπράττει μόνο ο ταξιτζής. Η αμοιβή του διαμεσολαβητή καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση σχετικού παραστατικού (τιμολογίου) και αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια .Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά φορολογική παράβαση.
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]