Τη Δευτέρα η κλήρωση για τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2021

Τη Δευτέρα (22/7, 13:15) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2021 και η FIBA Europe παρουσίασε τα γκρουπ δυναμικότητας, τοποθετώντας την Ελλάδα στο 2ο, μαζί με Σλοβενία, Κροατία και Ρωσία.

Η κλήρωση θα γίνει στο αεροδρόμιο του Μονάχου και θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το κανάλι της FIBA στο YouTube. Στην προκριματική φάση θα πάρουν μέρος 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γεωργίας και της Τσεχίας, τις 4 που θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση το 2021.

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 και στην τελική φάση θα προκριθούν οι 3 πρώτες από κάθε όμιλο, με εξαίρεση αυτούς όπου θα κληρωθούν οι 4 διοργανωτές -απ’ όπου θα προκριθούν οι πρώτες 2 ομάδες.

Η Ελλάδα θα κληρωθεί με ομάδες από το 3ο, 6ο και 7ο γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο της, δηλαδή με μία εκ των Ιταλία, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία, μία εκ των Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία και μία από τις Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία και Αυστρία.