Την Τρίτη το ν/σ για την πρώτη κατοικία-«Κλείδωσαν» και οι τελευταίες εκκρεμότητες (video)

[ad_1]

«Κλείδωσαν» οι τελευταίες εκκρεμότητες και καθορίστηκαν οι ασφαλιστικές δικλείδες για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, μετά τη νέα συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου οι αρμόδιοι υπουργοί με τραπεζίτες. Κατά τη συνάντηση ρυθμίστηκαν οι τελευταίες τεχνικές εκκρεμότητες, ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την Τρίτη κατατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης -ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κύριοι Φλαμπουράρης και Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης– και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κα Απαλαγάκη, μετά από πολύωρη σύσκεψη εργασίας, ολοκλήρωσαν ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.
«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά.
Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνιζαν περαιτέρω πως «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».
Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη], ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: ΕΕ: Στη δημοσιότητα η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]