Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση των μέτρων ενίσχυσης των πολλών (video)

[ad_1]

Με 153 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση έλαβε από την Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Σε σύνολο 289 βουλευτών που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 136 βουλευτές. Η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη από την τριήμερη διαδικασία αφού την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης. Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την ετυμηγορία της Βουλής και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν τα μέτρα που εξήγγειλε στο Ζάππειο.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιστύλιο της Βουλής μετά το πέρας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ενός ακόμα προσώπου  στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι και έγινε».
Σε άλλη ερώτηση εάν περιμένουμε και άλλα μέτρα ελάφρυνσης εκτός από αυτά, που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα».
Νωρίτερα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης με στόχο να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε αρένα.
Ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου ο λαός θα στείλει ηχηρό μήνυμα στις ελίτ αλλά και στους αλαζόνες, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
Την άποψη ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές. «Ο πολακισμός καθιερώνεται πλέον και επισήμως ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ», είπ ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ανέβασε τους τόνους και για τα θέματα ασφάλειας.
Να σταματήσουν την κοκορομαχία που οδηγεί στην παρακμή της πολιτικής ζωής, κάλεσε Τσίπρα και Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, και επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ζητώντας απ’ όλα τα κόμματα να ψηφίσουν μαζί σειρά οικονομικών μέτρων που πρότεινε.
Δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τεχνητή πόλωση και κακοπαιγμένη παράσταση στη Βουλή, άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Debate πριν τις ευρωεκλογές για τα σημαντικά ζητήματα, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ για το Μακεδονικό εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ κοινή στάση για τις προκλήσεις που δέχεται το έθνος, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος.
Πηγή ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]