Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου (video)

26

[ad_1]

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων ενώ θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διήμερη επίσκεψή του σε Καβάλα και Δράμα.

Επιδότηση ενοικίου από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ θα λάβουν μηνιαίως 260,000 νοικοκυριά από τις αρχές του 2019, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 31 Μαρτίου όπως τόνισε στην εκπομπή «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο γγ Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας. Προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιδότησης ενοικίου είναι η κατάθεση του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου στην Εφορία με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και το ακίνητο να είναι ηλεκτροδοτούμενο.
Η επιδότηση θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου στους δικαιούχους. Η καταβολή του θα γίνει το 1ο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]