Τζ. Κόρμπιν: Η Μέι να διαπραγματευτεί μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ

28

[ad_1]

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της και να επιδιώξει μια στενή συμμαχία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit για να αποφύγει την επικίνδυνη προοπτική μιας ρήξης.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες αφού συνάντησε τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος είπε στους δημοσιογράφους: «Ο κίνδυνος μιας εξόδου της Βρετανίας χωρίς συμφωνία από την ΕΕ είναι πολύ υπαρκτός».
«Προτείνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια αξιόπιστη διαδικασία, να διαπραγματευθούμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και να ευθυγραμμιστούμε για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στην αγορά».
«Το πρόβλημα είναι ότι η πρωθυπουργός επιμένει στη συμφωνία της, η οποία έχει ήδη υποστεί βαριά ήττα στο κοινοβούλιο, και προσπαθεί να κρατήσει στο τραπέζι την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κόρμπιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επαναλάβει προηγούμενες προσπάθειες να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου για μια πορεία δράσης η οποία θα διατηρεί ζωντανές όλες τις επιλογές — περιλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Όσον αφορά τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα για να δημιουργήσουν την «Ανεξάρτητη Ομάδα», η αριστερή πολιτική οργάνωση Momentum, η οποία υποστηρίζει την εκστρατεία του Τζέρεμι Κόρμπιν, ξεκίνησε ευρεία κινητοποίηση συλλογής ψήφων εναντίον τους.
Η οργάνωση θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις στις εκλογικές περιφέρειες Στρίθαμ, Στόκπορτ, Πένιστον και Στόκσμπριτζ, όπου εκλέγονται οι πρώην βουλευτές Τσούκα Ουμουνα, Ανν Κόφεϊ και ‘Αντζελα Σμιθ, προκειμένου να συσπειρώσει και να ενημερώσει τους ψηφοφόρους για τις αναπληρωματικές εκλογές, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι βουλευτές τους δεν εκπροσωπούν το Εργατικό Κόμμα.
Μετά τις παραιτήσεις των οχτώ βουλευτών, το κόμμα των Εργατικών ζήτησε να πραγματοποιηθούν αναπληρωματικές εκλογές, καθώς οι ψηφοφόροι των περιφερειών εξέλεξαν στις γενικές εκλογές του 2017 τους βουλευτές με το κόμμα των Εργατικών και υπό το συγκεκριμένο μανιφέστο. «Αυτή τη στιγμή έχουν αποχωρήσει από το κόμμα και εντάχθηκαν στον συνασπισμό που πρεσβεύει μία διαφορετική πλατφόρμα» υποστήριξε η εθνική συντονίστρια της οργάνωσης Momentum, Λόρα Πάρκερ και πρόσθεσε ότι εφόσον οι ψηφοφόροι δεν είχαν ψηφίσει κάτι τέτοιο, το μόνο δίκαιο και αξιοπρεπές είναι να τους δώσουν την επιλογή για αναπληρωματικές εκλογές.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την οργάνωση, λίγες ώρες μετά την συνέντευξη τύπου, στην οποία οι αποχωρήσαντες βουλευτές ανακοίνωσαν την παραίτησή τους, η ανεξάρτητη ομάδα συγκέντρωσε περισσότερες από 15.000 λίρες ως δωρεές από μέλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]