Τα capital controls θα αρθούν πλήρως δήλωσε ο Ά. Γεωργιάδης

39

Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

Ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη, καθώς όπως εξήγησε, «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».

«Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες», είπε ακόμα ο υπουργός, τονίζοντας πως «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα».

Παράλληλα ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών «έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος η οικοδομή ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Παίρνουμε ιδέες από το κυπριακό μοντέλο, όπου η οικοδομή αύξησε το ΑΕΠ πάνω από 4% το χρόνο».