Τα χαρακτηριστικά της ασυνήθιστης κακοκαιρίας που χτυπά από αύριο την Ελλάδα και η… αντεπίθεση του καλοκαιριού

Μια ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας από αύριο, λόγω της κίνησης ενός καλά οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Ιταλίας προς την Ελλάδα, φαινόμενο το οποίο εμφανίζει αρκετά χαμηλή συχνότητα εμφάνισης. Μια τέτοια ατμοσφαιρική ροή θα την αναμέναμε μέσα στον Οκτώβριο αλλά και το Νοέμβριο και που τότε όμως δεν ήρθε για να τη ζήσουμε τώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Η αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες ασταθείς καιρικά ημέρες θα είναι ότι από αύριο και μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα βρεθούμε κάτω από την επίδραση μιας οργανωμένης κακοκαιρίας και τι μπορεί αυτό να σημαίνει πρακτικά;», σημειώνει στην ανάλυσή του στην ιστοσελίδα του marousakis.gr.Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολούν μεγαλύτερες εκτάσεις χωρίς να εμφανίζουν υποχρεωτικά την τοπικότητα των προηγούμενων 24ωρων.

Τις προηγούμενες ημέρες βλέπαμε τον άστατο καιρό να επικεντρώνεται κυρίως σε ηπειρωτικές εκτάσεις. Τώρα ο άστατος καιρός θα απασχολεί ακόμη και θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε και τα νησιά μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.Μετά και από αυτό το κύμα κακοκαιρίας και που θα μας «χαλάσει» ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, το Καλοκαίρι φαίνεται να ετοιμάζει μια ισχυρή επίθεση προς τη χώρα μας και γενικότερα τη Μεσόγειο. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον χάρτη που ακολουθεί, πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται μέσα στην άλλη εβδομάδα να κινηθούν προς τα ανατολικά βορειοανατολικά φτάνοντας προς τη χώρα μας από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε ψήφο την Κυριακή των εκλογών με αρκετά 35αρια και 37αρια και την αστάθεια πλέον να περιορίζεται σημαντικά και μόνο στα ψηλά βουνά μας.