Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών και θαυματουργών Νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον περικαλλέστατο νεόδμητο Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

Ο Ιερός Κλήρος και πλήθος λαού της Κωμοπόλεως και της ευρύτερης περιοχής υποδέχθηκαν με ευλάβεια τα Ιερά Λείψανα με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Οι πιστοί σχημάτισαν μεγάλη ουρά και περίμεναν με υπομονή προκειμένου να προσκυνήσουν τους Αγίους που ευλαβούνται όλως ιδιαιτέρως και να καταθέσουν στη χάρη τους τα αιτήματά τους ενώ συμμετείχαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου της Χαλκιδικής κ. Νικοδήμου.

Τα Ιερά Λείψανα των νεοφανών Αγίων, τα οποία κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αφαλωνιάτης με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό ως τις 10 Ιουλίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Ρεπορτάζ : Βένη Σάπκα