Τα “Ελληνικά στην Αυστραλία” επί τάπητος σε ολοήμερο σεμινάριο στη Μελβούρνη

[ad_1]

Ολοήμερο σεμινάριο με τη συμμετοχή ειδικών εισηγητών, παροικιακών οργανώσεων και πλήθος ομογενών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την εκπαίδευση και την Ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαΐου, στη Μελβούρνη και, συγκεκριμένα, στο Ελληνικό Κέντρο, στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας στη Μελβούρνη.
Το σεμινάριο είχε θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα στην Αυστραλία. Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Προκλήσεις και προοπτικές» και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.
Το σεμινάριο αποτελεί δράση  της εκστρατείας «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο… και όχι μόνο» την οποία ξεκίνησε μαζί με ομάδα Ομογενών ο γνωστός για τη πολύχρονη δράση και προσφορά στα ομογενειακά κ. Σάκης Ζαφειρόπουλος και κατά τη διάρκειά του κατατέθηκε η γνώση και η εμπειρία δεκαετιών, όσο και η αγωνία για το μέλλον.
Μέσα από τις ομιλίες των ανθρώπων που δίνουν τη καθημερινή μάχη για τη διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας σε όλες τις μορφές και βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης αλλά και με το διάλογο με το κοινό, γονείς και εκπαιδευτικούς, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασφάλιση της μακροημέρευσης της διδασκαλίας και της ομιλίας της Προτάσεις που αφορούν τόσο στα σχολεία Ελληνικών που λειτουργούν η Ελληνική  Κοινότητα και  παρικοιακοί οργανισμοί, όσο και η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα Αυστραλιανά σχολεία. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν για το πως μπορεί να αυξηθεί ο βαθμός θέλησης και επιμονής των νεώτερων γενιών της Παροικίας ώστε τα παιδιά τους Ελληνικής καταγωγής τρίτης και τέταρτης γενιάς να συνεχίσουν την εκμάθηση Ελληνικών μέχρι την απόκτηση επάρκειας, καθώς διαπιστώνεται συχνά οι γονείς να ξεκινούν μαθήματα Ελληνικών για τα παιδιά και στην πρόοδο του χρόνου να εγκαταλείπουν.
 
Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]