Τα αποκαλυπτήρια των έξι προτομών Μακεδονομάχων στο πάρκο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά

Τα αποκαλυπτήρια των έξι προτομών Μακεδονομάχων στο πάρκο στη συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, παρόντος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», Μιχαήλ Παπανούσης.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε αυτονόητη την επανατοποθέτηση των προτομών οι οποίες παρέμεναν αναξιοποίητες λόγω των εργασιών του μετρό και εξέφρασε την επιθυμία του με την ολοκλήρωση των έργων, «το πάρκο των Μακεδονομάχων να φιλοξενήσει πάλι αυτές τις μορφές και να έχει η πόλη το πάρκο αυτών που τους οφείλει τιμή και σέβας».

Οι προτομές των Γεωργίου Βολάνη, Παύλου Γύπαρη, Ηλία Δεληγιαννάκη, Δημητρίου Καλαποθάκη, Ευθυμίου Καούδη και Αλέξανδρου Πετρίδη βρίσκονταν στο πάρκο Μακεδονομάχων, αφαιρέθηκαν για εργασίες του μετρό και εγκαταλείφθηκαν κοντά στα Σφαγεία.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανούσης εξήρε την πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσία πολιτών.