Τέμπη: Ο Π. Ασλανίδης συγκλόνισε τις Βρυξέλλες – «Ο γιος μου σκοτώθηκε γιατί ήταν πολίτης της 2ης πιο διεφθαρμένης χώρας της ΕΕ»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο έγκλημα των Τεμπών βρέθηκε στο ευρωκοινοβούλιο, γιατί όπως τόσες άλλες οικογένειες ψάχνει δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού του.

Ο λόγος του καταγγελτικός και σκληρός προς όλους εκείνους που αρνούνται πεισματικά να αποδώσουν δικαιοσύνη.

«Κύριες και κύριοι βουλευτές, ονομάζομαι Παύλος και έχασα το γιο μου 26 ετών. Σκοτώθηκε στο δολοφονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπη πριν από ένα χρόνο» ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε και συνέχισε:

«Σκοτώθηκε μαζί με άλλους 56 επιβάτες γιατί απλά ήταν πολίτης της δεύτερης πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρώπης.

Δεν έφταιγε το ανθρώπινο λάθος. Ούτε τα στοιχεία της φύσης. Ούτε η κακιά η ώρα….».

Για τον Παύλο Ασλανίδη «έφταιγε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λατρεύει την παρανομία και την ανομία. Διαφθορά παντού. Εκτελεστική εξουσία και δικαστική εξουσία. Και η ελευθερία του τύπου ένα ανέκδοτο για την ελληνική πραγματικότητα».

Αυτήν την πραγματικότητα την μετέφρασε ως «ένα διεφθαρμένο κύκλωμα, ένα σύστημα και εμείς, οι εκτός του κυκλώματος, να ζητάμε δικαιοσύνη, δικαίωση, ισονομία, Δημοκρατία. Σε ποια ώτα;; Στα βουλωμένα από την εξουσία και την απληστία;; Σε ποιο κράτος;;; Αυτό της διαφθοράς» αναρωτήθηκε.

Διαφθορά παντού
Για τα δημόσια κατηγορώ των πολιτικών και όλων αυτών που σπεύδουν να τους απαξιώσουν ήταν κάθετος. «Διαφθορά παντού. Και ένα σύστημα που πλέον τρέμει τη φωνή μας. Τρέμει την αλλαγή της κατάστασης. Τρέμει τόσο που κατηγορεί εμάς και όσους μας βοηθάνε για κομματικές σκοπιμότητες. Λες και η απόδοση δικαιοσύνης πρέπει να έχει κομματική προέλευση.

Άδικη επίθεση σε όποιον φωνάζει το σωστό και το δίκιο. Επίθεση σε εμάς που θάψαμε τα παιδιά μας. Συνεχίστε την παραπλάνηση. Είναι έκδηλες οι κινήσεις πανικού που επιδείχνετε καθημερινά. Έχετε αντιληφθεί ότι δε σας μένει πολύς χρόνος πλέον».

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αλήθεια. Στην δική τους αλήθεια. Στην αλήθεια των 57 νεκρών των Τεμπών. «Η αλήθεια αποκαλύπτεται και τίποτα δεν την σταματά. Η δικαίωση για το θάνατο των παιδιών μας θα έρθει ως η πιο δίκαια Νέμεσις. Να φοβάστε την οργή μας. Την οργή της κοινωνίας. Να φοβάστε την δικαιοσύνη. Γιατί όταν εξυγιανθεί και αυτή θα λειτουργεί μόνο ως προς το δίκιο και τους νόμους. Μόνοι σας θα μείνετε. Εσείς και όσοι υπερασπιζεστε υπόλογους πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους» είπε χαρακτηριστικά.