Σ. ΠΡΟΒΑΤΑΣ:ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΣ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ

Ο γνωστός Ποινικολόγος Σωκράτης Προβατάς στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΣ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-«ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ»

«Η απεχθέστερη μορφή παραβατικότητας είναι ο βιασμός. Ακόμη και από την ανθρωποκτονία από πρόθεση, απεχθέστερος είναι ο βιασμός» υποστήριξε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο γνωστός ποινικολόγος Σωκράτης Προβατάς.
Σχετικά με την επιφυλακτικότητα των γυναικών στο να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ο κ. Προβατάς επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι γυναίκες δεν προχωρούν σε καταγγελία για βιασμό, βία ή ενδοοικογενειακή βία, επειδή δεν εμπιστεύονται την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος μάλιστα συμφώνησε λέγοντας πως «έχουν δίκιο»
Δεν είναι αποτρεπτικές οι ποινές
Μιλώντας για την αυστηροποίηση των ποινών ο κ. Προβατάς αναφέρθηκε στα 36 χρόνια ποινικής δικηγορίας που ασκεί, αποκαλύπτοντας το βίωμά του : «Αυτός που θέλει να κλέψει, αυτός που θέλει να βιάσει, αυτός που θέλει να σκοτώσει, αυτός που θέλει να κάνει μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, όταν έρχεται η στιγμή να διαπράξει το αδίκημα, δε σκέφτεται το νόμο. Ούτε την ποινή. Άρα δεν είναι αποτρεπτικές οι ποινές» τονίζει
Παράλληλα σημειώνει πως οι νόμοι πρέπει να αλλάζουν και η νομοθεσία να προσαρμόζεται προτείνοντας κάθε κυβέρνηση «να έχει μόνιμη νομοπαρασκευαστική επιτροπή –όχι να τη δημιουργεί όταν χρειαστεί-που να βλέπει ποια άρθρα και ποια αδικήματα θέλουν βελτίωση και να τα βελτιώνει»
Δείτε τι είπε ο κ. Προβατάς:
https://youtu.be/55fYrI6efnk