Σύνοδος Κορυφής: Συνάντηση Μητσοτάκη – Μισέλ

35

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αμέσως μετά την άφιξή του, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Μια Σύνοδος, που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα», όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σε ενημερώτικό του σημείωμα για τη συνάντηση Μητσοτάκη -Μισέλ.

Όπως επισημαίνεται, σε αυτή «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή. Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.